László Attila

2021. márc 18

  1. A támogatással megvalósult fejlesztés tényszerű ismertetése:

Helyi felhívás címe:

Helyi vállalkozások fejlesztése

A helyi felhívás kódszáma:

VP6-19.2.1.-64-8.1.1-17

Projekt címe:

László Attila eszközbeszerzése

Kedvezményezettre vonatkozó adatok:

Kedvezményezett

neve

László Attila

címe

5411 Kétpó, Petőfi út 38.

MVH regisztrációs száma

1009762000

képviselőjének neve

László Attila

telefonszáma

+3620/491-6055

Projektre vonatkozó adatok:

A projekt

 

megvalósításának helye

Kétpó település

címe

5411 Kétpó, III. kerület 47.

Projekt iratazonosítója

1916270613

teljes költségvetésének összege

8.572.500 Ft

támogatás összege

3.932.500 Ft

A beszámoló tárgyát képező időszak

2020.12.07.                -tól      2021.03.12.     -ig

Projekt pénzügyi elszámolására vonatkozó adatok (1. mérföldkő)

Kifizetési kérelem benyújtásának dátuma

2021.03.18.

elszámolni kívánt nettó kiadás összege

   6.750.000Ft

kalkulált támogatás összege

 3.932.500 Ft

           
  1. A támogatással megvalósult fejlesztés leírása, eredménye:

 

2018.02.15-én nyújtottam be 1916270613 iratazonosító számmal támogatási kérelmet a helyi Leader csoporthoz, mely  eszközök (gépek) beszerzésére irányult. Pályázatomban eredetileg 1 db Kertitox ECO 2500 szántóföldi permetezőre kértem a támogatást.

2020.04.22-én érkezett pályázatom pozitív elbírálásáról a támogató okirat 3055611818 iratazonosító számmal, célom továbbra is a pályázat segítségével a mezőgazdasági tevékenységem fejlesztése, bérmunka igényem minimalizálása és az önállósodás.

  1. decemberben felülbíráltam a döntésemet a beszerezni kívánt permetezőgéppel kapcslatban egy modernebb és hatékonyabb eszközre, méghozzá a Kertitox EcoLine 3000/18 típusú szántóföldi permetező kértem be új árajánlataimat. A beszerzett permetezőgép drágább, mint az eredetileg megpályázott típus, így a támogatás intenzitása csökkent, viszont a megvalósított eszközbeszerzés méginkább a vállalásomban megfogalmazott célt szolgálja.

 

  1. decemberben alapos mérlegelést és több árajánlat megtekintését követően döntöttem úgy, hogy az EAgro Kft.-től fogom beszerezni a permetezőgépet, 2020.12.17-én ezért egy előlegszámlát állítottak ki a bruttó összes 10%-át Kellett befizetnem, a maradék 90%-ot pedig szintén előleg számla ellenében, közvetlenül a leszállítás előtt kellett kitisztáznom 2021.03.04-én. Végül 2021.03.12-én került sor a gép leszállítására.

Legfontosabb szempontok, mely alapján  a változtatás mellett döntöttem

Az eredetileg megadott Kertitox eco 2500 szántóföldi permetezővel szemben a Kertitox eco line 3000/18-as típusú permetező korszerűbb, sokkal több alaptartozékkal rendelkezik, ez által gazdaságosabb, továbbá 500 literrel nagyobb tartállyal rendelkezik, így  a tartályt kevesebbszer kell feltölteni, mellyel jelentős időt spórolhat meg, illetve taposási kár is mérséklődik a területeken, teljesítményű traktorok használata mellett is biztosított a sima haladása a nagy tartálytérfogat ellenére. Az alacsonyra tervezett súlypont és kiváló súlyelosztás garantálja, az egyszerű és biztonságos irányítást és a  növényállomány is. Könnyű súlyának köszönhetően, jobb a vontathatóság és kisebb a talajnyomás. Az önfeltöltés, vegyszer bekeverés, permetezés, és tartály öblítés működtetéséhez kézzel vezérelt csapok és szelepek állnak rendelkezésre mind a szívóoldalon, mind a nyomóoldalon. A gyors és kényelmes munkavégzése érdekében az összes kezelőszerv, a szintezhető vegyszerbemosó, a kézmosó tartály és a feltöltő csonk a baloldalon elől, közvetlenül a vezető felőli oldalon került elhelyezésre. A pódiumon kapott helyet a közvetett száraz szintjelző, és az üzemi nyomást jelző manométer, mely könnyen leolvasható a traktor fülkéjéből permetezés közben és a feltöltés során is.

Alapfelszereltségként szerepel a rozsdamentes acélból készült permetlé vezeték, melyet egyállású szórófejtartókkal és választható fúvókával szereltek fel. A vízellátásért 170 literes/perc teljesítményű,ó dugattyús membránszivattyú felel, egyenletes szállítóteljesítmény mellet A 18 méteres munkaszélességű tolórudas szórókeret egyszerre könnyű és rendkívül stabil. A különleges térrácsos kialakítás megvédi a rozsdamentes acélból készült permetlé vezetékeket, a vezeték csatlakozásokat, és fúvókatartókat. A keret egyensúlyáért a hátfalhoz rögzített, hidraulikusan szintezhető szerkezet felel, amit a vezető oszlopok között görgős mechanizmus tart. Különlegessége ennek nitrogéntartállyal szerelt gázrúgók és a speciálisan méretezett rúgók kombinációjának, hogy minden munkamagasságban tökéletes egyensúlyt biztosítanak.
A keret és a fúvókák károsodásának elkerülése érdekében, talajba vagy akadályba ütközést követően a keretvég vízszintesen és fölfelé hajlik, majd automatikusan visszatér az eredeti helyzetébe. Alapfelszereltségben rendelkezik technológiai tisztavizes tartállyal, nyomásmérő órával,

 

15 literes kézmosó tartállyal, eszköztároló dobozzal, hátsó közúti világítással, sárvédővel illetve tartalmaz 6 méter önfelszívó tömlőt és a működéshez szükséges kardántengelyt. Alapfelszereltségben olyan központi vezérlőegységet helyeztek a  permetezőgépbe,  amivel a központi, a szakaszoló és a nyomásszabályozó szelepek működtetését kényelmesen a vezetőülésből elektronikusan lehet vezérelni. Recirkulációs rendszerének köszönhetően igazén gyors és pontos. A szórócsőben a permetezés lekapcsolása után is folyamatosan cirkulál a folyadék ezért visszakapcsoláskor azonnal elindul a permetezés a megfelelő nyomáson, környezet kímélő, hiszen a szórócsövek, szórófejek és a nyomórendszer átmosásához nem kell bekapcsolni a permetezést. Tartály mosás közben a nyomórendszert is átmossa a rendszer tisztavízzel, miközben a szórófejek nem permeteznek.

 

Projektemben vállaltam a kötelező nyilvánosság biztosítását, melyet öntapadós matrica elhelyezésével a beszerzett munkaeszközökön, illetve egy A3-as táblát az egyéni vállalkozásom telephelyén kívánok elhelyezni.

 

Kérem a Tisztelt Egyesületet , hogy záró beszámolómat jóváhagyni és elfogadni szíveskedjen.

 

Kelt: Kétpó, 2021.03.18.

 

                                                                                                                            László Attila